Mijn persoonlijke favoriet van alle 2018 gerechtjes tot nu toe! Heerlijke open lasagne met een frisse ricotta-witte wijn saus met groene asperges, heerlijk gebakken garnalen en gerookte zalm! Super Super lekker!!!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr gerookte zalm
  • 200 gr grote garnalen
  • 150 gr groene asperges
  • 1 knoflookteentje
  • lasagne vellen
  • 100 gr ricotta
  • 150 ml witte wijn
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • chili flakes
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Zet 2 bakpannen en een pan gevuld met water voor de lasagne klaar. Voor dit recept gebruik ik kant en klare verse lasagne vellen. Zet de pan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Pel indien nodig de garnalen en dep ze droog.  

Doe in de overige pannen een beetje olijfolie. Zet beide pannen op het vuur. Zet ook een klein pannetje met een beetje water op het vuur om de groene asperges te blancheren.  Voeg de asperges toe zodra het water kookt en kook ze 5 min. 

Bak de garnalen in een van de twee pannen, bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en peper.  

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.  

Voeg wat zout en olie toe aan het kokende water, leg de lasagne vellen in het water en laat deze 5 minuten koken.  

Draai de garnalen af en toe. 

Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in de tweede pan. Bak voor een minuutje en giet er daarna de witte wijn bij en laat deze wat droogkoken. Voeg nu de ricotta, het limoensap, de limoenrasp, wat peper en wat chili flakes toe. Roer goed en laat de ricotta smelten. Rasp de parmezaanse kaas en voeg deze ook toe aan de saus. Laat de kaas smelten.  

Snijd de groene asperges door de helft en voeg deze ook toe aan de saus. Houd wat topjes apart voor de garnering.  

Snijd de gerookte zalm in hapklare plakjes.  

Zet de borden klaar om op te maken. Leg op elk bord een lasagne vel, doe hierop een flinke schep saus. Leg hierop een paar garnalen, leg hierover heen nog een lasagne vel en een schep saus, bedek nu met wat plakjes gerookte zalm. Leg hieroverheen nog een lasagne vel, met een schep saus en wat garnalen. Garneer met wat groene asperge tips, pijnboompitjes en geraspte parmezaanse kaas.