Mooi voor- of bijgerechtje met zalm en spinazie. Gemakkelijk en snel te maken en toch een feestje op het bord.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr gerookte zalm
  • verse bladspinazie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels philadelpia roomkaas
  • verse basilicum
  • citroenrasp van 1 citroen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de basilicum fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd deze fijn. De de philadelphia kaas met de tomatenpuree in een mengkom. Voeg de basilicum, het citroensap en wat zout en peper hieraan toe. Roer goed doorelkaar.

Leg de lapjes zalm uitgespreid op een plank of bord. Snijd ze in rechte stukjes van ongeveer 4cm breed en 10 cm lang. Leg hierop een paar grote blaadjes bladspinazie. Leg er daarna een lepel tomatensaus op.

Probeer er nu strakke opgerolde rolletjes van te maken.

Doe een beetje olijfolie in een platte ovenschaal en leg de zalmrolletjes erin.

Zet de zalmrolletjes 15 minuten in de oven.

Smakelijk!