Soms lukken de dingen gewoon niet zoals je ze in je hoofd hebt. Dat had ik dus bij dit gerechtje, ik had een hele voorstelling over een mooi zalmbonbonnetje dat ik wilde maken. Maar na 6 pogingen heb ik het opgegeven. Uiteindelijk is namelijk de smaak toch het allerbelangrijkste en die is top! Super gemakkelijk om te maken en een perfecte combinatie van smaken met zalm en avocado, as usual. Dat met die bonbon ga ik nog wel eens proberen want het moet natuurlijk lukken!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 rechte plakjes gerookte zalm
- 1 avocado
- ½ rode peper
- 1 citroen
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de avocado in de lengte over de helft. Haal de pit eruit en schep beide helften leeg. Ik gebruik altijd de staafmixer om de avocado te pureren maar je kan dit ook met een vork met de hand doen. Doe het vruchtvlees in een schaal om te pureren. Pers de citroen uit en giet het sap bij de avocado. Hak de rode peper fijn en voeg deze toe. Pureer alles met de staafmixer (of met een vork).
Leg de plakjes zalm op een velletje folie of keukenplastic. Leg ze zo neer dat ze elkaar net overlappen. Gebruik een lepel om een lijntje avocadopuree over de zalm te trekken. Leg deze lijn op ongeveer 3/4de van de lapjes. Rol nu vanaf de korte kant de zalm naar binnen zodat je een lange zalmrol krijgt. Leg deze ongeveer 2 uur in de koelkast om een beetje op te stijven. Bewaar de resterende avocadopuree ter garnering.
Haal de zalmrol en de avocadopuree net voor het serveren uit de koelkast. Maak met een klein lepeltje avocado een veeg op het serveerbord. Snijd de zalmrol in mooie kleine bonbonnetjes en leg deze schuin over de veeg.
Laat een reactie achter