Heerlijk stukje zalm op de huid met een kruiden-spinazie roomsaus. Tip: eet met een stukje gebakken stokbrood dat je lekker in de saus kan dippen.
Ingrediënten voor 2 pers:
- 2 zalmfilets met huid
- 200 gr verse spinazie
- verse dille
- 1 ui
- 1 citroen
- chili flakes
- zout en peper
- olijfolie
- 1 grote eetlepel mosterd
- 150 ml crème fraiche
- 200 ml witte wijn
Zo maak je het:
Bestrooi de zalm met zout en peper. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur, verhit hierin wat boter. Leg de zalm met de huid kant naar boven in de pan en bak voor een paar minuten totdat de zalm mooi bruin kleurt.
Haal de zalm uit de pan en leg even apart. Laat de pan op het vuur staan.
Pel en snipper de ui. Rasp de citroenschil van de citroen en hak deze fijn, pers de citroen uit. Hak de dille. Snijd de spinazie iets kleiner.
Doe de ui en de chili flakes in de pan en bak voor 2 minuutjes, voeg de wijn toe en breng aan de kook, laat de wijn ongeveer voor de helft inkoken. Voeg nu de crème fraîche, wat citroensap en de mosterd toe. Roer goed tot je een romige saus hebt. Leg de zalm op de huid terug in de pan, voeg wat verse dille en peper toe en roer goed. Voeg nu de spinazie toe, laat de spinazie slinken.
Haal de zalm uit de pan, bestrooi met wat citroenrasp en verse dille. Voeg een schep van de spinazie – roomsaus toe en smullen maar.
Laat een reactie achter