Wraps doen het altijd goed op de borrel! Een kleine, smaakvolle bite waarmee je net als met bruschetta’s alle kanten op kunt! De komende tijd zal ik mijn persoonlijke favorieten met je delen. Te beginnen met wraps met serranoham. Vaak maak ik deze variant met een crème fraîche kruidenmix maar eigenlijk is het net zo lekker en makkelijk om hiervoor een smeuïge kruidenkaas te gebruiken. Let er wel op welke kruidenkaas je gebruikt; Boursin is bijvoorbeel te kruimelig hiervoor en daarom niet geschikt. Zelf gebruik ik altijd Garlan kruidenkaas van de Albert Heijn. Deze kaas is heel goed te smeren en lekker van smaak.
Ingrediënten voor 4 wraps:
- 4 wraps
- 80 gram Serranoham
- 1 bakje smeuïge kruidenkaas
- een beetje sla naar keuze
- een handje amandelen
Zo maak je het:
Verwarm de wraps kort in de oven of in de magnetron volgens de verpakking. Leg ze op een plank of bord. Verdeel de kruidenkaas er in een laagje overheen en zorg dat je goed alle randjes bestrijkt. Leg er in het midden een paar plakjes serrannoham overheen. Zorg er wel voor dat je er niet teveel ham op legt. De wrap moet nog goed te rollen zijn en daarnaast is de ham sterk van smaak. Leg er een paar blaadjes sla overheen. Hak de amandelen een klein beetje kleiner en strooi deze er ook overheen.
Rol nu de wrap stevig op en zorg dat je alle ingrediënten goed mee naar binnen rolt.
Snijd de wrap in kleine rolletjes en serveren maar.
Smakelijk!
Laat een reactie achter