Heerlijk zomers gerechtje met smakelijke zalm, zachte avocado-munt crème en gegrilde tomaatjes, gemakkelijk te maken. Een echte aanrader voor een warme zomerse avond!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr zalm
  • 6 wraps
  • 150 gr kerstomaten
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • verse munt
  • zout en peper
  • ijsbergsla
  • paprikapoeder
  • 1 mozzarella

Zo maak je het:

Snijd de kerstomaten in kwarten en doe deze in een ovenschoteltje met wat olijfolie en zeezout. Zet de tomaten 10 minuten onder de grill.

Snijd de avocado over de helft, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een staafmixer. Voeg de munt erbij. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de avocado. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Mix alles tot een gladde saus.

Zet een bakpan met wat boter op het vuur. Bestrooi de zalm met wat zout, peper en paprikapoeder. Leg de zalm in de bakpan zodra de boter gesmolten is en bak goed aan alle kanten (in totaal ongeveer 10 minuten).

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de mozzarella in plakjes. En bereidt de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de zalm uit de pan en trek deze met twee vorken uit elkaar zodat je kleine zalmreepjes hebt.

Nu kan je de wraps vullen. Leg op elke wrap een lepel zalm, wat tomaatjes, wat avocado-munt crème, een plakje mozzarella en daarna nog wat ijsbergsla.

Vouw de wraps dicht en smakelijk!