Heerlijke en gemakkelijke visschotel van de BBQ. De BBQ zorgt ervoor dat de echte pure smaken van de vis en de groenten vrij komen en met elkaar mengen dus veel opsmuk heeft dit gerechtje niet nodig. Geniet ervan met een heerlijke frisse rose of witte wijn!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 pangafilets
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 150 gr kerstomaatjes
  • verse kruiden als peterselie, basilicum en dille
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zeezout

Zo maak je het:

Rasp de schil van de citroen en hak deze fijn. Hak de kruiden fijn. Pel de ui en snijd deze in dunne reepjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes.

Zet een diep aluminium bakje klaar en wrijf de bodem in met olijfolie.

Snijd de tomaatjes in kwarten en snijd de paprika in kleine stukjes. Bedek de bodem van het aluminiumbakje met de helft van de groenten. Strooi hier de helft van de citroenrasp, de kruiden, de ui en de knoflook overheen. Strooi er ook wat peper en zeezout over. Sprenkel er wat olijfolie overheen. Leg nu de vis op de groenten en verdeel hier de overgebleven groenten, kruiden en citroenrasp overheen. Strooi er ook wat zeezout en peper overheen en maak af met een beetje olijfolie.

Zet de bak op de hete BBQ en laat rustig aan de kook komen. Laat rond 15 tot 20 minuten sudderen. (Indien je het wil versnellen, kan je de bovenkant van het bakje afsluiten met wat alufolie)