Gevulde paprika
Goed gevulde paprika met een beetje spicy gehakt-groentenmix. Lekker anders dan anders hoofdgerechtje. Stay tuned; de vegetarische variant komt binnenkort ook online
Goed gevulde paprika met een beetje spicy gehakt-groentenmix. Lekker anders dan anders hoofdgerechtje. Stay tuned; de vegetarische variant komt binnenkort ook online
Mini hamburgertjes! Lekker van de BBQ of de grill en perfect voor een gevarieerde maaltijd met kleine hapjes!
Snelle huisgemaakte curry met kip. Yes, super veel ingredienten maar nog steeds gemakkelijk om te maken. Ik houd niet zo van kokos, vandaar dat ik zelf altijd mijn curry's met kookroom maak. Natuurlijk is de kookroom te vervangen door kokosmelk, zoals vaak gebruikt wordt voor het maken van een curry. Deze curry is gemakkelijk en snel op tafel te toveren. De tomaatjes bieden zowel qua smaak als kleur een mooi evenwicht.
Smakelijk bijgerechtje, dit wordt vaak geassocieerd met de kerst maar natuurlijk kan je deze ook eens 'gewoon' door het jaar heen maken. Geniet ervan!
Intense en super smaakvolle amuse. Door de intense smaak van de Parmaham is een amuse ook een voldoende groot hapje. De frisse smaak van de granaatappel pitjes is een mooie tegenhanger. Heerlijk hapje!
Klein vleesgerechtje, voorgerechtje of tapas hapje met brie, spek en champignons, gemakkelijk en snel in de oven te maken.
Ouderwets Frans stoofgerecht dat prima onder de categorie comfort food valt. Het moet even staan en daardoor lijkt het een hele uitdaging maar het klaarmaken van de coq au vin is niet zo moeilijk, het moet alleen een geruime tijd sudderen en dat is zeker de moeite waard!
Deze variant is met spekreepjes maar voor mezelf heb ik hem vegetarisch gemaakt. Beiden bevielen erg goed. Vol van de zoete smaak van de wortel en een beetje bite door de pittige kaas, de spekjes en de mosterd.
Een pasteitje gevuld met kippenragout is niet echt een modern gerechtje maar voor mij wel typisch iets voor kerst. Tijdens kerst gaat het namelijk niet om gezond of hipster eten maar belangrijk is lekker eten en zowel herinneringen ophalen als herinneringen maken. Een lekker, zelfgemaakte kippenragout draagt zeker bij aan de gezellige maaltijd.
Steak tartare.... ik hoor altijd 'horror-verhalen' van mensen die in Frankrijk geweest zijn en denken dat ze een lekkere biefstuk bestellen maar dan per ongeluk een flinke hoeveelheid rauw vlees op hun bord vinden. Nu is rauwe vis tegenwoordig helemaal geaccepteerd, rauw vlees toch nog niet altijd. Maar een klein hapje als amuse zou ik zeker aanraden. Zorg wel dat je echt goede biefstuk bij de slager haalt en niet een bieflapje van de supermarkt maar dan schijnt het toch een echte delicatesse te zijn. Ik zou zeggen; probeer het eens en wie weet verras je jezelf en anders, is het maar een heel klein hapje.