Heerlijke visamuse met gerookte zalmmousse omwikkeld met een dun plakje heilbot.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr gerookte zalm
  • 150 gr gerookte heilbotfilet (in dunne plakken)
  • 1 limoen
  • verse peterselie
  • dille
  • ½ rode peper
  • peper en zout
  • 150 ml kookroom
  • wakame (zeewier) salade

Zo maak je het:

Begin met het maken van de zalmmousse voor de vulling.

Rasp wat van de limoenschil en pers een halve limoen uit. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak een half rood pepertje alvast een beetje klein. Doe de zalm, de rode peper, de limoenrasp en het limoensap bij elkaar in de staafmixer. Mix alles alvast een beetje en voeg langzaamaan vast wat slagroom erbij. Blijf goed mixen tot alle slagroom toegevoegd is. Mocht de substantie nog erg stevig en niet smeuïg aanvoelen dan zou ik nog wat extra slagroom toevoegen.

Leg de heilbotplakjes op je werkblad op wat keukenfolie. Leg een toefje van de zalmmousse op een van de uiteinden. Rol de plakjes op met behulp van de keukenfolie en zet ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Leg en beetje wakame (zeewier) salade op een amuselepel. Leg hierop een heilbotrolletje en strooi er wat dille overheen.