Zoals beloofd, weer een gerechtje uit de tajine. Dit is een heerlijk frisse en verrassend vispotje. De venkel geeft een beetje een anijssmaak aan het geheel maar is niet overdreven aanwezig. Lekker smaakvol en licht lentegerechtje.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 venkelknollen
  • 500 gr vis (bijv. zalm en pangafilet)
  • 250 gr garnalen
  • 1 rode ui
  • 5 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • verse peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het prepareren van alle ingredienten. Pel de ui en snipper deze. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en hak deze ook fijn. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Kook voldoende water voor het ontvellen van de tomaten. Snijd de tomaten oppervlakkig in en zodra het water kookt, giet je dit over de tomaten. Laat de tomaten een minuutje liggen tot je ziet dat de velletjes omkrullen. Giet het hete water weg en spoel af met ijskoud water.

Verwijder de tomatenvelletjes en snijd het kroostje eruit. Pureer de tomaten tot een zachte tomatensaus.

Snijd de venkel in kleine stukjes en hak deze fijn met de keukenmachine of blender. Doe dit kort voordat je de venkel in de tajine (of stoofpan) doet.

Giet een beetje olijfolie in de tajine en verhit deze. Voeg nu de uitjes toe en pers de knoflook in de tajine uit. Fruit voor 2 minuten en voeg daarna de venkel en de citroenrasp toe. Bak een paar minuutjes voordat je ook de tomatensaus toevoegt. Laat nu 5 minuten heet worden en sudderen terwijl je goed roert.

Snijd ondertussen de vis in hapklare brokjes. Voeg de vis toe en laat alles 10 minuten sudderen. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en strooi als laatste de peterselie eroverheen.

Dit vispotje matched perfect met een zachte aardappelpuree of een smeuïge risotto.