Dit vispotje is het lekkerst en snel gemaakt in een tajine, maar mocht je die niet hebben dan kan je het ook maken in een gewone pan. Het voordeel van de tajine is dat de smaak iets sterker lijkt. Een tajine wordt vaak gebruikt om gerechten lang te laten stoven, wat natuurlijk heerlijk is, maar in dit geval is dat niet nodig. Daarnaast is het lekker als de vis natuurlijk niet te lang stooft en een beetje stevig blijft. Ik maak het vispotje altijd met garnalen, zalm en een witvis zoals pangafilet maar je kunt natuurlijk vrij combineren zoals je het zelf wilt.

Vispotje
20 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr garnalen
  • 200 gr zalm
  • 200 gr pangafilet
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • een paar sliertjes saffraan
  • 250 ml kookroom
  • 150 ml visbouillon
  • verse peterselie
  • peper

Zo maak je het:

Pel indien nodig de garnalen. Snijd de overige vis in hapklare blokjes. Snipper de ui. Snijd de rode peper over de lengte en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hak nu de rode peper fijn.

Leg de sliertjes saffraan in een klein bakje en doe hier een heel klein beetje (10 ml) gekookt water bij.

Zet de tajine (of pan) op het vuur. Giet hier wat olijfolie in en laat deze heet worden. Zodra de olijfolie heet is, voeg je de ui en de rode peper toe en laat je dit 2 minuten fruiten. Voeg de saffraan toe.  Giet er nu de kookroom en de visbouillon bij. Voeg ook de saffraan toe. Roer alles goed doorelkaar en laat het 5 minuten koken. Voeg daarna de vis toe. Laat alles nog 10 minuten staan totdat de vis gaar is. Hak de peterselie fijn en voeg deze als laatste toe.

Dit vispotje is erg lekker met verse pasta, risotto of aardappelpuree. De saus is echt te lekker om te laten staan!

Smakelijk!

Vispotje
Vispotje