De nieuwe schijf van 5 is weer gepubliceerd en persoonlijk ben ik hier wel blij mee. Deze schijf onderstreept eigenlijk wat ik ook altijd roep; als je maar goed gevarieerd en gezond eet, dan kan er weinig mis mee zijn. Je hebt als mens gewoon allerlei verschillende bouwstoffen nodig en zolang je dit voldoende varieert en je weet wanneer je voldoende gehad hebt is het goed.

Een van de tips van de nieuwe schijf van 5 is meer vis. Vis is heerlijk, ontzettend smaakvol en lekker gemakkelijk om klaar te maken, althans dat laatste vind ik persoonlijk. Helaas merk ik dat mensen vaak minder creatief met vis zijn dan met vlees en dat is jammer! Hierbij dus een tip om te variëren met een lekker visje.

Dit is net weer even anders dan een gewoon gebakken stukje vis. Het pakketje zorgt ervoor dat de vis goed egaal gaart, niet uitdroogt en dat de smaken in de vis trekken. Zoals al eerder aangegeven kan je natuurlijk alles in een pakketje stoppen, hierbij een kleine tip over een combinatie die ik zelf erg smaakvol vind.

vispakketje-paprika-tomaat
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 pangafilets
  • 2 pomodori tomaten
  • 2 puntpaprika’s
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Zo maak je het:

Laat de oven (hetelucht) op 200 graden voorverwarmen. (De pakketjes moeten 20 min in de oven.) Dep de vissen goed droog. Scheur per vis een stuk aluminiumfolie af, dat aan alle zijden ongeveer 10 tot 15 cm groter is dan de vis (rechthoekig dus). Giet een flinke scheut olijfolie in het midden en leg de vis hierin. Zorg dat de gehele onderkant van de vis in de olijfolie ligt.
Strooi wat verse peper en zout over de vis. Snijd de tomaten en paprika’s in dunne plakjes. Zorg bij de paprika’s dat je de zaadjes eruit haalt. Verdeel eerst de tomaten en daarna de paprika’s over de vissen. Snijd nu de basilicumblaadjes in kleine stukjes. Strooi de basilicum over de vissen.
Vouw het zilverfolie nu aan de lengtekant van de vis naar elkaar en rol het samen een stukje op. Niet te strak, er moet voldoende luchtruimte overblijven. Vouw ook de korte uiteinden in elkaar zodat alles goed dicht zit en niet kan lekken. Na 20 minuten is je vis zo gaar als boter, het is een simpel principe, maar erg lekker!
Deze vis is lekker bij een frisse risotto, zoals risotto met citroen of risotto met tomaat en basilicum.