Een perfecte combinatie, al zeg ik het zelf: garnalen, tomaten, knoflook en verse pasta! Geniet vooral niet met mate!

Pasta met garnalen in tomatensaus
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr grote garnalen
  • 5 tomaten
  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas
  • peper

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, is het recept geschreven voor bereidingen van verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de eventuele gedroogde pasta kan gaan koken.

Indien je wel verse pasta maakt, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Kook ondertussen alvast wat water om de tomaten te ontvellen, maak een klein, oppervlakkig sneetje in het vel van de tomaten en stop deze in een kom, doe het kokende water eroverheen.

Hak nu de peterselie netjes fijn. Snijd de rode peper open, haal de zaadlijsten eruit en hak de halve peper fijn. Pel de knoflook, snijd deze open en verwijder de wortel. Rasp de schil van de citroen en pers daarna een halve citroen uit.

Als de garnalen niet gepeld zijn, pel dan de garnalen. Maak een sneetje in de rug van de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Je zult zien dat het vel van de tomaten loskomt van het vruchtvlees; haal de tomaten uit het hete water en koel ze af met heel erg koud, bijna ijs-, water. Haal het vel van de tomaten, snijd het kroosje eruit en pureer de tomaten fijn totdat een smeuïge tomatensaus ontstaat.

Zet een bakpan op het vuur, doe hierin vast een flinke scheut olijfolie en laat deze heet worden.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Check even of de olijfolie al heet is, is dit het geval, pers dan de knoflook uit in de pan, voeg de fijngesneden peper en de geraspte citroenschil toe, laat 1 minuutje bakken en doe er daarna de garnalen bij. Bestrooi de garnalen met wat zwarte peper en laat de garnalen een paar minuutjes op hoog vuur bakken.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Roer door de garnalen en voeg de peterselie toe (houd een beetje apart voor de garnering).

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.

Roer nogmaals goed door de garnalen, voeg het citroensap en de tomatensaus toe. Laat goed warm worden en een paar minuutjes koken.

Giet de pasta af en leg op de borden, schep de garnalen met tomatensaus eroverheen en strooi er wat parmezaanse kaas en peterselie overheen.

Geniet van deze heerlijke, verse pasta!

Pasta met garnalen in tomatensaus
Pasta met garnalen in tomatensaus