Het leuke aan puree en stamppot is dat je het met alles kan mixen. Hierbij een variant van aardappelpuree met venkel. Dit is een zachte en smeuige puree waarin de anijssmaak van venkel subtiel naar boven komt.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 venkelknollen
- 5 grote aardappels
- 2 el crème fraïche
- 1 teentje knoflook
- Klein beetje melk
- Zout en peper
- verse dille
Zo maak je het:
Begin met het snijden van de venkel. Snijd de groene stengels eraf. Snijd de venkel zelf in dunne schijfjes. Hak de dille fijn.
Schil de aardappels, snijd deze klein en doe ze met een flinke hoeveelheid water in een pan. Zet de pan op het vuur en breng de aardappels aan de kook.
Zet een bakpan op het vuur, doe hierin een beetje olijfolie.
Pel de knoflook en snijd deze over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de pan. Fruit de knoflook 2 minuten in de olijfolie, voeg daarna de venkel toe en bak de venkel ongeveer 10 minuten, totdat ze een beetje bruin kleuren en zacht aanvoelen. Roer goed ondertussen. Voeg na 5 minuten de fijngehakte dille toe, bewaar een klein beetje dille voor de garnering.
Als de venkel zacht genoeg is, pureer je deze met een staafmixer of keukenmachine. Voeg wat zout en peper en de crème fraïche toe. Pureer net zolang tot een zacht en glad mengsel ontstaat.
Giet de aardappels af, deze zullen inmiddels wel gaar zijn. Prik wel even met een vork in de aardappels om er zeker van te zijn dat dit zo is.
Stamp de aardappels fijn, voeg het venkelmengsel en wat extra peper toe en pureer de aardappels met een mixer tot een gladde puree, voeg indien nodig een klein beetje melk toe om de puree iets smeuïger te maken.
Serveer met een klein beetje dille eroverheen gestrooid.
Laat een reactie achter