Heerlijke doordeweekse vegetarische ovenschotel. Gemakkelijk, voedzaam en super lekker!

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 175 gr vegetarisch gehakt
  • 1 ui
  • 1 broccoli stronk
  • 5 grote aardappels
  • 2,5 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 150 ml melk
  • peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Haal de broccoliroosjes van de stronk en zet deze met ruim water op het vuur.

Schil de aardappels en zet deze ook met ruim water op het vuur. Laat beiden ongeveer 12 minuten koken zodra het water kookt.

Zet ondertussen een bakpan op het vuur en bak hierin de ui even kort aan met het vegetarische gehakt. Doe hierbij een halve theelepel kerriepoeder.

Haal dit mengsel van het vuur en bedek hiermee de bodem van een platte ovenschaal.

Rasp de parmezaanse kaas.  Zet een sauspannetje op het vuur en doe hierin ruim bakboter. Zodra de boter gesmolten is voeg je 2 theelepels kerriepoeder toe. Laat even een minuut bakken en voeg de 2 eetlepels bloem toe. Roer goed met een garde tot alles samenklontert. Nu voeg je een beetje melk toe. Blijf goed roeren ondanks dat alles samen lijkt vast te zitten. Blijf rustig beetje bij beetje melk toevoegen en je zal merken dat je langzaam de klontjes eruit roert en een gladde saus ontstaat. Voeg nu 2/3 de van de parmezaanse kaas toe en laat deze door de saus smelten, blijf regelmatig roeren. Indien je de saus te dik vindt, voeg je nog wat extra melk toe.

Giet de broccoli en de aardappels af. Verdeel de broccoli over het vegetarische gehakt.

Snijd de aardappels in dunne plakjes (let op dit kan nog heet zijn) en verdeel deze over de broccoli. Giet de kerriesaus over de aardappelschijfjes en strooi er als laatste nog wat peper en parmezaanse kaas overheen.

Zet de schotel nog 10 minuten onder de grill.