Portobello van de BBQ
Het weer is goed, tijd om de BBQ aan te steken! Hierbij een tip voor een niet zo standaard groentegerechtje van de BBQ. Gevulde portobello met pesto-couscous, mozzarella en zongedroogde tomaten.
Het weer is goed, tijd om de BBQ aan te steken! Hierbij een tip voor een niet zo standaard groentegerechtje van de BBQ. Gevulde portobello met pesto-couscous, mozzarella en zongedroogde tomaten.
Heerlijk vegetarisch 'stoofgerechtje'. Een voordeel van vegetarisch koken is dat dit vaak vele malen sneller klaar is dan koken met vlees en natuurlijk is het ook gewoon heel erg lekker. Deze vegetarische variant van een paddenstoelen stoof met een anijstouch vind ik persoonlijk erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Vegetarische curry op basis van tomaten en venkel met een zachte, maar smaakvolle en spicy saus met saffraan en gember. De curry kan je natuurlijk ook met kokosmelk maken ipv kookroom.
Deze super lekkere open lasagne is mijn favoriete gerechtje van de afgelopen maand. Eigenlijk is het een beetje een mix tussen een caprese en een melanzane maar dan in de vorm van een lasagne. Tip: maak deze klaar in ovenschaaltjes voor 1 persoon dan kan je ze meteen zo serveren!
Heerlijk hapje! Gemakkelijk en snel te maken en toch heel bijzonder om te serveren! Geniet van dit hapje als amuse of tijdens een feestje. Lekker naast de bitterbal.
Heerlijke vegetarische risotto, goed als bijgerecht maar kan ook prima als een volledig hoofdgerecht.
Na een kort bezoek aan Athene realiseerde ik me dat ik nog niet eerder een recept voor moussaka had gepubliceerd en met mijn hoofd nog in de Griekse sferen hierbij dus een vegetarische moussaka. Moussaka is een ovengerecht gebaseerd op veel verse kruiden, groenten en aardappels met een romige bechamelsaus.
Heerlijke doordeweekse vegetarische ovenschotel. Gemakkelijk, voedzaam en super lekker!
Heerlijk vegetarisch en leuk te serveren gerechtje. Gemakkelijk om te maken en nog gezond ook! Je kan het ook makkelijk als bijgerechtje serveren door de courgette's wat kleiner te snijden bij het serveren.
Bij een goede hachee hoort natuurlijk een zachte puree EN heerlijke rode kool volgens grootmoeders recept. Dit recept heb ik natuurlijk wel een tikje van mezelf meegegeven maar als iets goed is, waarom zou je het dan teveel willen veranderen? Hierbij dus een recept voor een heerlijk frisse en een tikkie zoete rode kool!