Heerlijk gebakken tongfilet met een frisse witte wijn saus! Gemakkelijk en snel klaar te maken.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 tongfilets
  • 200 ml droge witte wijn
  • verse peterselie
  • 1 ui
  • ½ knoflookteen
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 50 ml kookroom
  • zoute roomboter

Zo maak je het:

Dep de tonfilets droog en bestrooi ze aan beide kanten met wat peper en zout. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Pers ½ van de citroen uit. Snijd de overige citroen in dunne plakjes. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Doe wat olie en een flink stuk zoute roomboter in een grote bakpan. Bak hierin de tongfilets op redelijk hoog vuur 5 – 8 minuten (afhankelijk van de dikte) aan beide kanten. Zodra de vissen goed gebakken zijn leg je deze vast op de borden.

Gebruik dezelfde pan (zonder schoon te maken) voor de saus. Zet het vuur hoog, voeg indien nodig nog wat extra boter toe. Voeg zodra de boter gesmolten is de ui toe, fruit deze 2 minuten en giet dan de wijn erbij. Laat het vuur hoog staan en kook de wijn bijna droog. Pers nu de knoflook in de saus uit, voeg de peterselie, het citroensap en wat zout en peper toe. Roer goed en giet de kookroom erbij. Laat nog een minuutje koken.

Schep de saus over de tongfilets en serveer met een schijfje citroen.