Rode kaasfondue, een beetje raar misschien maar wel super lekker. Het is weer kaasfondue tijd! Ik zie mezelf alweer helemaal zitten, dik aangekleed op een terrassje in de Zwitserse bergen! Ik kan bijna niet meer wachten dus haal ik het Zwitserse leven maar vast naar Nederland met een lekkere kaasfondue. Kaasfondue kan natuurlijk een beetje zwaar vallen en de zoete, frisse smaak van de tomaten haalt dit gevoel een beetje weg.

Tomaten-Kaasfondue-6
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gruyere
  • 300 gr emmentaler
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • Sap van ½ citroen
  • 3 el maïzena
  • Verse peper
  • Tomatenpassata (dikke gepureerde tomatensaus)
  • verse peterselie
  • verse tijm

Zo maak je het:

Begin met het raspen van de kaas. Hak de kruiden fijn.

Snijd daarna het knoflookteentje over de helft en smeer hiermee de binnenkant van de pan in. Haal het worteltje eruit en pers de knoflook verder in de caquelon (fonduepan).  Zet de pan op het vuur en doe er de fijngehakte kruiden in, fruit een minuutje en voeg dan de wijn en het citroensap toe. Verwarm de wijn totdat deze gaat koken. Zodra de wijn kookt voeg je de geraspte kaas toe. Roer goed alles doorelkaar totdat de kaas gesmolten is.

Doe de maïzena in een klein kommetje en voeg een eetlepel water toe. Klopt de maïzena los. Meng nu de maïzena door de kaasfondue.

Voeg nu de tomatenpassata toe, blijf goed roeren tot de passata door de kaas opgenomen is en er een mooie egale rossige kaassaus onstaat. Ganeer met een klein beetje peterselie.

Lekker met brood, tomaatjes, bloemkoolroosjes, aardappels, augurken en eigenlijk alles wat je nog kan bedenken om in de kaasfondue te dopen.

Tomaten-Kaasfondue-2
Tomaten-Kaasfondue-3
Tomaten-Kaasfondue-4
Tomaten-Kaasfondue-5
Tomaten-Kaasfondue-1