Tomaat gevuld met cocktailsaus en garnalen, beetje een klassieker wel maar niet te versmaden zo lekker! En het ziet er ook nog eens super leuk uit!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote tomaten
  • 100 gr roze garnalen
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels passata di pomodori
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • bieslook

Zo maak je het:

Snijd het kapje van de tomaat en haal het vruchtvlees eruit zodat een je een uitgeholde tomaat overhoudt. Om ervoor te zorgen dat de tomaat beter blijft staan kan je een klein stukje van de onderkant af snijden.

Doe de yoghurt, mayonaise, de passata, flink wat paprikapoeder en wat zout en peper in een mengkom.

Pel de ui en hak deze heel fijn. Pers een beetje citroensap uit. Voeg het citroensap en de ui toe. Roer alles goed door elkaar. Hak ook de bieslook fijn en voeg deze toe, houd een beetje apart voor de garnering. Voeg als laatste de garnalen toe, houd ook hier een paar garnaaltjes apart voor de garnering.

Roer alles goed door elkaar en vul daarna de tomaten met de cocktailsaus.

Leg als laatste een paar garnaaltjes op de vulling, strooi er een beetje paprikapoeder overheen en maak af met wat bieslook.