Vandaag ga ik mijn zusjes heel blij maken met het receptje dat ik hieronder plaats. Al sinds ze weten dat ik bezig ben met deze blog, vragen ze of dat ik dit erop wil zetten. Hieronder vind je een heerlijk snack-recept met een van mijn favoriete ingredienten: avocado!! Het recept dat ik met jullie wil delen, heb ik jaren geleden geleerd van een van mijn beste vriendinnetjes en door de jaren heen een klein beetje aangepast. Het is een snack met avocado en taco chippies. Hiermee scoor ik al tijden punten op elk feestje waarvoor ik iets te eten mee neem.
….om eerlijk te zijn, dit recept is echt niet heel erg gezond maar het is zoooo lekker dat je die calorieën voor een keer moet vergeten!!
Nu ik dit aan het opschrijven ben, moet ik stiekem een beetje lachen… Ik ken namelijk heel wat mensen die, die calorieën niet zomaar gaan vergeten. We hebben namelijk regelmatig discussies op het werk over welk dieet beter en gezonder is dan alle anderen, echt alles komt voorbij; Paleo, het soepdieet, de zandloper, je kunt het zo gek niet verzinnen. Tuurlijk, er zijn mensen die meer geluk hebben dan anderen en hun calorieën niet hoeven te tellen en ik zeg ook zeker niet dat je maar moet eten wat je wilt en nergens op moet letten; helemal niet ik heb echt respect voor mensen die goed voor hun lichaam zorgen.
Maaaar, je moet toch toegeven dat iedereen, zo nu en dan zichzelf eens moet laten gaan en gewoon moet genieten van wat de wereld te bieden heeft! Hahaha ik zie het kleine duiveltje al lachen boven mijn rechterschouder, maar ff serieus; laat je verleiden door de smaken van dit recept! Kom uit je comfortzone…. Go Wild en maak deze heerlijke CalorieBom!!!! :):)
Ingrediënten:
- 2 avocado’s
- 1 pakje tacomix (kruiden)
- 250 ml crème fraîche
- citroensap van 1 citroen
- 1 tomaat
- 2 bosuitjes
- geraspte jonge kaas
Zo maak je het:
Begin met de avocado’s; haal ze uit de schil en stop ze met een beetje van het citroensap in de blender of mix ze met een staafmixer, het citroensap zorgt ervoor dat de avocado’s niet bruin worden. Mix de avocado’s totdat er een zachte smeuïge saus ontstaat. Verdeel de avocadosaus over een rond plat bord zodat heel de bodem bedekt is. Meng daarna de crème fraîche met het restant van het citroensap en een half pakje taxo kruiden mix. Als dit goed gemengd is, spreid je deze saus uit boven over de avocado. Ontvel de tomaat, door deze twee minuutjes in kokend water te leggen. Maak eerst een oppervlakkig kruis in het vel en koel ze na 2 minuten af met ijskoud water. Haal het vel eraf en haal de pitjes eruit. Snijd de tomaat in kleine blokjes, snijd ook de bosui in kleine ringetjes en verdeel beide deze over de crème fraîche. Strooi er als laatste nog wat geraspte kaas overheen.
Serveer de dip met nacho- of taco chips.
Enne niet de karig met dippen he, dit is te lekker!! Je zou je vingers erbij aflikken!
Laat een reactie achter