Heerlijke trifle met een Nederlans tintje; een laagje stroopwafel en appel-perenmoes. De trifle is makkelijk te maken maar kost wel wat wacht- en bereidingstijd.

60 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 40 gr custard
  • 75 gr stroopwafels
  • 2 peren
  • 1 appel
  • kaneel
  • 2 el ahornsiroop

Zo maak je het:

Maak de custard klaar zoals aangegeven op de verpakking, we maken gebruik van de pudding versie. Doe de warme custard in de serveerglaasjes en plaats deze minimaal 3 uur in de koelkast.

Ondertussen kan je de voorbereidingen doen voor de andere lagen. Hak de stroopwafels klein met een scherp mes.

Schil de peren en de appel en snijd deze in kleine stukjes. Zet een kleine steelpan op het vuur en doe hierin de appel- en perenstukjes met wat kaneel en de ahornsiroop. Laat een uur sudderen (roer af en toe) totdat de stukjes zacht zijn maar nog geen moes.

Koel de vruchten af.

Haal net voor het serveren de pudding uit de koelkast. Leg bovenop de pudding een laag fijngehakte stroopwafel en daarop een laagje fruit. Serveer met een kleine stroopwafel en een beetje slagroom (naar wens).