Stoofpeertjes gegaard in rode wijn met sinaasappel en kaneel…er is geen betere manier om de sfeer van de winter samen te vatten in een gerechtje! Heerlijk! En dan als klap op de vuurpijl, de heerlijke lucht die je huis vult als je de pan op het vuur hebt staan. Genieten!!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 Gieser Wildeman stoofperen
- 2 sinaasappels
- 2 kaneelstokjes
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 500 ml rode wijn
Zo maak je het:
Schil de peren maar laat de steeltjes en het klokhuis zitten. Pak een grote stoofpan waarin de peertjes rechtop naast elkaar kunnen staan. Zet alle peertjes in de pan.
Schil een van de sinaasappel, zorg dat je alleen de oppervlakkige schil eraf haalt. Doe deze bij de peertjes in de pan. Pers beide sinaasappels uit en doe het sap bij de peertjes. Voeg ook de rode wijn, de basterdsuiker en de kaneelstokjes toe.
Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Laat de peertjes op zacht vuur rustig 2 uur sudderen.
Aangezien stoofpeertjes ook koud heerlijk zijn, kan je ze gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken.
Laat een reactie achter