Spinazietaart…vroeger al een heel ding bij ons thuis… dan was ie te nat en dan weer te droog maar de smaak was altijd goed! Het idee van de brie erop komt ook van mijn moeder. Hoe dat recept precies in elkaar zat weet ik niet meer maar deze variant is zeker net zo lekker en hij was perfect van structuur! Geniet ervan!

50 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr verse spinazie
  • 200 gr champignons
  • 1 stuk brie
  • pijnboompitten
  • 250 ml kookroom
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • chili flakes
  • 200 gr filodeeg

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in dunne plakjes. Zet een pan op het vuur, voeg een beetje boter of olie toe. Zodra deze heet is voeg je de ui en de champignons toe. Bak deze voor 10 minuten. Snijd ondertussen de spinazie wat kleiner. Voeg deze na 10 minuten toe aan de champignons.

Roer goed terwijl de spinazie heet wordt. Voeg na ongeveer 5 minuten de pijnboompitjes toe. Zet nu het gas uit.

Doe in een mengkom de eieren, de kookroom, wat peper en zout en de chili flakes.

Vet een springvorm in en bekleed deze met filodeeg.

Roer het champigon – spinaziemengsel door het eiermengsel en giet het in de springvorm.

Snijd de brie in dunne plakjes en bedek de taart met de brie.

Bak de taart in ongeveer 25 – 30 minuten gaar.