Sinds ik een aantal jaar geleden mijn eerste pastamachine heb gekregen, ben ik vervend pasta-fan! Ik vind het heerlijk in alle soorten en maten en probeer elke keer nieuwe recepten uit. Ravioli vind ik echt een heel erg lekker voorgerechtje. Het is een klein hapje maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Het maken van ravioli is wel bewerkelijk, maar zoals met zoveel andere zaken; oefening baart kunst! Ik vind deze variant echt heel erg lekker; het zachte van de bospaddestoelen samen met het pittige kruidensausje.
Ingrediënten voor 12 ravioli’s:
- Voor het deeg:
- 250 gr pastabloem
- 2 eieren
- 100 gr fijngehakte ingevroren spinazie
- Voor de vulling:
- 100 gr gemengde bospaddestoelen
- 100 gr ricotta
- ½ rode peper
- Voor de saus:
- roomboter
- ½ rode peper
- verse salie
- verse peterselie
Zo maak je het:
Begin met het ontdooien van de spinazie, dit duurt wel even dus het is slim om de spinazie al ’s middag uit de vriezer te zetten. Er zal ontzettend veel vocht uit de spinazie komen, het is slim om dit alvast op te vangen, anders wordt je deeg veel te nat. Meng de uitgelekte spinazie, de pastabloem, de eieren en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat. Als je denkt dat het deeg nog te nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Meestal houdt je teveel deeg over voor 12 ravioli ‘s. Dit kan je invriezen om later nog eens te gebruiken.
Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.
Hak de paddestoelen klein (dit kan goed in de keukenmachine of blender). Hak ook de rode peper klein. Bak de paddestoelen met de peper in een pan voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de ricotta toe. Roer goed, zodat de ricotta goed met het paddestoelenmengsel kan mixen.
Haal het mengsel van het vuur.
Bestuif nu een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt. Vul nu de vormpjes met het paddestoelenmengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm
Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken. Zet nu voor de saus een klein steelpannetje op het vuur met een flinke klont roomboter. Hak de salie, peterselie en de peper klein. Fruit de kruiden kort in de roomboter en zorg dat ze niet aanbranden.
Haal de ravioli ‘s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein beetje saus overheen.
Smakelijk!
Laat een reactie achter