Top voorgerechtje! Knapperig aardappel-spinazie koekje met heerlijke verse gerookte zalm en mierikswortelcrème. Een echte topper!!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 aardappels
  • 200 gr spinazie
  • 1 citroen
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • 1 ei
  • ½ rode peper
  • 2 el crème fraîche
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 2 el bloem

Zo maak je het:

Schil de aardappel en rasp deze (je moet de aardappel niet wassen omdat we het zetmeel willen behouden). Snijd de spinazie kleiner. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Rasp de parmezaanse kaas. Rasp de schil van de citroen.

Doe de aardappelrasp met de fijngehakte rode peper in een grote mengkom. Voeg het ei en de parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bloem toe.

Doe de crème fraîche, mierikswortelrasp, het sap van ½ citroen en wat peper in een kom, roer goed.

Zet een bakpan op het vuur. Bak hierin de spinazie, laat staan totdat de spinazie geslonken is. Laat even uitlekken en meng daarna door het aardappelmengsel.

Verwarm een bakpan met wat boter. Leg hierin een kookring en vul met een laagje van het aardappel-spinaziemengsel. Bak aan beide kanten 5 minuten.

Serveer de koekjes warm met een stukje gerookte zalm en een toefje mierikswortelcrème.