Lekker en gemakkelijk visgerechtje. Sommige vissen hebben niet veel nodig, schol is zo’n soort vis. Natuurlijk is het wel lekker om er wat groenten bij te eten of in dit geval een tomatenprutje maar de vis zelf is heerlijk als je ze alleen bakt in wat olie met wat peper en zout. En daarnaast gemakkelijk en snel om te maken.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 scholfilets
  • 400 gr tomatenblokjes in saus
  • 1 limoen
  • 50 gr zwarte olijven
  • balsamico siroop
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de tomaatjes in kwarten en zet een diepe bakpan op het vuur. Verhit hierin wat olie. Voeg de tomaatjes toe en bak deze met een flinke scheut balsamico siroop. Voeg de tomatenblokjes toe.

Snijd de olijven in dunne schijfjes. Hak de basilicum fijn. Pers de limoen uit. Voeg de olijven, basilicum, het limoensap en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 5 minuutjes koken.

Zet een tweede bakpan op het vuur. Doe hierin wat olie en verhit de olie. Dep de scholfilets droog en kruid ze met wat zout en peper. Bak de scholfilets op hoog vuur aan beide kanten voor een paar minuutjes totdat de vis enigszins bruin kleurt.

Schep de tomatensaus op de borden en decoreer de vis hier overheen. Gebruik wat basilicumblaadjes ter garnering.