Heerlijke frisse, smaakvolle en kleurrijke salade. Deze salade is een beetje zoet en vooral erg fris en doet het dan ook heel erg goed bij wat zwaardere gerechten. Hij is vooral erg smakelijk bij risotto met vis.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 gram veldsla
- 1 bol mozzarella
- 1 granaatappel
- olijfolie
- zout en peper
- citroensap van ½ citroen
Zo maak je het:
Doe de veldsla in een serveerschaal. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verdeel over de salade. Snijd de granaatappel over de helft. De ene helft gebruiken we voor de zaadjes en de andere helft voor de dressing. Sla met de achterkant van een lepel de zaadjes uit de granaatappel (zie mijn tips voor de exacte instructies). Verdeel de zaadjes over de salade. Pers nu de andere helft van de granaatappel uit. Pers ook het sap uit de citroen. Doe het citroensap en het granaatappelsap samen met wat olijfolie en peper en zout in een schaaltje. Roer alles goed door elkaar met een vork of een garde. Verdeel de dressing over de salade.
Smakelijk!
Laat een reactie achter