Lekker zoet en kruidig op hetzelfde moment. Persoonlijk houd ik erg van de combinatie van fruit, kaas en salade. Ik denk dat hierin heel veel smaken super goed tot hun recht komen. Dus met al deze regen, toch een beetje een zomers sfeertje voor het komende weekend! Smakelijk
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 nectarines
- 1 mozzarella
- 100 gr eikenbladsla of veldsla
- Een handjevol pijnboompitjes
- Verse peterselie en basilicum
- Klein beetje citroensap
- Verse rode peper pesto (vers bij AH)
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het:
Doe de verse kruiden in een beker om ze met de staafmixer te mixen, voeg olijfolie, het citroensap, wat rode peperpesto en wat peper en zout toe. Mix alles goed met de staafmixer totdat je een mooie verse kruidenolie hebt.,
Doe de sla in een serveer kom. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitjes totdat ze een zacht goudbruin kleurtje hebben.
Was de nectarines, snijd ze in partjes. Zet ondertussen een grillpan op het vuur. Laat deze goed heet worden. Leg de nectarinepartjes in de pan en grill ze aan beide zeiden totdat ze een mooi grill randje hebben.
Haal de nectarines uit de pan. Laat ze een klein beetje afkoelen en leg ze daarna over de sla. Strooi de blokjes mozzarella en de pijnboompitjes over de sla. Sprenkel er tenslotte wat kruidenolie overheen.
Laat een reactie achter