Romige eiersalade met een kleine twist. De smaak van paprikapoeder zorgt voor een klein beetje extra spice in het romige geheel. Daarnaast voeg ik peterselie toe in plaats van de vaak standaard bieslook omdat peterselie een minder scherpe smaak achterlaat en de frisse peterseliesmaak ook heel goed bij het ei past.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 bakje:

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • paprikapoeder
  • 1 theelepel citroensap

Zo maak je het:

Kook de eieren met de eierkoker of in koken water hard. Indien je dit gewoon met kokend water doet, moeten ze ongeveer 10 minuten koken. Laat ze schrikken en koel ze goed af met koud water. Als ze afgekoeld zijn, pel je ze. Haal het eigeel eruit en vermaal deze met een vork totdat het eigeel kleine klontjes vormt. Hak het eiwit in hele kleine blokjes en voeg deze toe aan het eigeel. Voeg ook de mayonaise, crème fraîche, het citroensap en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en voeg deze samen met een flnke hoeveelheid paprikapoeder toe. Roer nogmaals goed. Proef of de eiersalade op smaak is en voeg indien nodig nog wat kruiden toe. Smakelijk!