Mooie, romige, niet te dikke champignonsaus. Lekker bij gebakken biefstuk, kip of bij gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten voor 2 pers:
- 150 gr champignons
- verse tijm
- 150 ml kookroom
- peper
- maïzena of bloem
Zo maak je het:
Snijd de champignons in dunne plakjes. En haal de blaadjes tijm van de meeste takjes. Leg een paar takjes in zijn geheel bij de kip in de pan.
Zet een klein sauspannetje op het vuur. Doe hierin een flinke scheut olie. Doe zodra de olie heet is de champignons in de pan en laat ze flink bakken. Voeg ook de tijmblaadjes toe. Laat alles 10 minuten bakken en roer regelmatig. Voeg nu de kookroom en wat peper toe. Laat 5 minuten koken en voeg daarna de met water aangemaakte maïzena toe. Laat 5 minuten of tot de gewenste dikte inkoken.
Lekker bij gebakken biefstuk, kip of bij gebakken aardappeltjes.
Hoeveel maïzena gemengd met water moet je toevoegen?
Hoi Wieke, dit is een beetje afhankelijk van hoe dik je de saus wilt, dus het moet een beetje op gevoel maar ik begin met 1-2 theelepels. en dan voldoende water om het op te lossen, dus niet te veel. Ik hoop dat dit helpt. Groetjes Stass