20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 empanadillas:

  • 4 bladerdeegplakjes
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • Peper en zout
  • Kerriepoeder
  • ½ rode ui
  • Verse peterselie
  • Eigeel van 1 ei

Zo maak je het:

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze zodra ze ontdooit zijn met de droge kant op een plank. Haal het beschermfolie van de plakkende kant.

Doe de rivierkreeftjes in je blender of keukenmachine en hak ze redelijk fijn. Hak de peterselie en de rode ui ook erg fijn. Zet een bakpan op het vuur. Doe hier een scheutje olijfolie in. Zodra de olie heet is voeg je de ui toe. Laat de ui 2 minuten fruiten en voeg daarna de rivierkreeftjes en wat peper toe. Bak de rivierkreeftjes ongeveer 5 minuten. Voeg nu de peterselie toe en roer alles goed door.

Leg twee eetlepels rivierkreeftenvulling in het midden van het bladerdeeg. Let er hierbij op dat we kleine envelopjes ervan gaan vouwen. Waarbij je de punt van linksboven op de punt rechtsonder plakt. De vulling moet je dus eigenlijk in de hoek rechtsonder van het vierkantje leggen.

Vouw nu het bladerdeegje dicht. Duw de randjes een beetje extra dicht met de tanden van een vork. Nu krijg je er nog een mooi patroontje in ook.

Split het eigeel van het eiwit en smeer de bovenkant van het envelopje in met eigeel. Strooi er als laatste wat kerriepoeder overheen.

Leg de empanadillas 12 minuten in de oven.