Het is weer risotto tijd! Naast pasta een van mijn favoriete bijgerechtjes. Hahaha eigenlijk vind ik alles wel lekker of favoriet! Maar dit is er zeker ook een, makkelijk en super smaakvol! Vooral het gebruik van de bospaddestoelenbouillon inplaats van normale kippenbouillon maakt de smaak erg intens en daarom verrassend goed!

Risotto Bospaddestoelen
30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 150 ml witte wijn
  • 900 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 250 gr kastanje champignons
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Zet om te beginnen 900 ml bospaddestoelenbouillon klaar en een redelijk grote kookpan met een dikke bodem op je fornuis. Snipper nu je uitje klein en giet en flinke scheut olijfolie in je pan. Weeg alvast de risotto af op de juiste hoeveelheid.

Snijd de kastanjechampignons in dunne schijfjes. Zet je pan met olijfolie op het vuur en zodra de olijfolie heet is, voeg je het uitje toe. Fruit het uitje 2 minuten in de olijfolie, voeg daarna meteen de champignons toe. Bak de champignons 5 min en voeg daarna de rijst toe.

Roer de rijst goed door zodat alle rijstkorrels glanzen van de olie. Laat ze even een minuutje de olie opnemen. Giet er daarna de witte wijn bij. Als het goed is, is je pan zo heet dat de witte wijn meteen kookt. Blijf de hele tijd goed roeren. Als alle wijn verdampt of opgenomen is door de rijst begin je langzaam vast wat bouillon toe te voegen. Doe dit in verschillende fases, niet alles tegelijk maar ook niet te weinig zodat je elke minuut moet bijvullen. Ik denk dat ongeveer 100-200 ml per keer wel een mooie hoeveelheid is. Blijf de rijst goed doorroeren zodat het niet aanbakt.

Hak nu vast de peterselie fijn.

De risotto is klaar als het vocht zo opgenomen is dat er een smeuïge rijstsubstantie ontstaan is zonder de harde kern. Natuurlijk merk je dit meteen als je proeft en er geen harde stukjes meer in de rijst zitten maar je kan het ook zien aan de kleur van de rijst, de rijst is heel wit en wordt steeds een beetje zachter van kleur. Zodra alle echt witte stukjes weg zijn, is de rijst goed. Voeg de peterselie toe en roer alles goed doorelkaar.

Smakelijk!

Risotto Bospaddestoelen