Jaaaa, afgelopen zondag had ik eindelijk weer tijd om lekker uit te pakken in de keuken. Even weer creatief met potten en pannen. Onderstaande ravioli was een van de resultaten. Smakelijk!
Ingrediënten voor 12 ravioli’s:
(Voorgerecht voor 4 personen)
- Voor het deeg:
- 100 gr pastabloem
- 1 ei
- Zout
- Voor de vulling:
- 200 gr spinazie
- 100 gr ricotta
- Pijnboompitjes
- 1 tl rode peper pasta
- Sap van ½ limoen
- Voor de saus:
- 3 tomaten
- Basilicumblaadjes
- Peper en zout
Zo maak je het:
Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.
Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.
Doe de spinazie, ricotta, rode peper pasta en het limoensap in de blender of in een bakje voor de staafmixer. Mix alles tot een zacht spinaziemengsel ontstaat. Hak wat pijnboompitjes fijn en roer deze er doorheen.
Breng water aan de kook om de grote tomaten te ontvellen. Snijd hiervoor heel oppervlakkig een kruis in de tomaten. Leg ze 2 minuten in het water. Giet het kokende water af en koel de tomaten af. Snijd het kroosje eruit en pureer de tomaten met je staafmixer of blender. Zet de gepureerde tomatensaus even apart en haal je pastadeeg uit de koelkast.
Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli ‘s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli ‘s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen, zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.
Vul de vormpjes met het spinazie mengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli ‘s uit de vorm.
Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli ‘s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.
Zet een klein steelpannetje op het vuur met een scheutje olijfolie. Doe hierin de tomatensaus en een beetje peper en zout. Voeg wat gehakte basilicum toe. Zodra het sausje kookt haal je het van het vuur.
Haal de ravioli ‘s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein beetje saus overheen.
Smakelijk!
Laat een reactie achter