Dit is echt by far de lekkerste ravioli die ik ooit gegeten en gemaakt heb. Het is het eerste raviolirecept dat ik ooit gemaakt heb en eerlijk gezegd is het niet mijn eigen recept. Daarnaast is het recept zo goed dat ik er weinig veranderingen of toevoegingen aan gegeven heb. Helaas weet ik niet meer wie de oorspronkelijke bedenker is. Ik heb het recept ooit, jaren geleden van mijn schoonzus gekregen, dus ik kan hier niet de juiste vermelding of credits geven aan de bedenker, maar het is echt zooo lekker. Als je ooit besluit om zelf ravioli te gaan maken dan is dit het recept waar je mee moet beginnen! De combinatie van rivierkreeftjes met kerriesaus is echt fantastisch. Ravioli maken is natuurlijk wel bewerkelijk maar niet echt moeilijk en daarom zeker de moeite waard om eens te proberen.
Ingrediënten voor 12 ravioli’s:
- Voor het deeg:
- 100 gr pastabloem
- 1 ei
- zout
- Voor de vulling:
- 100 gram rivierkreeftjes
- 1 rode ui
- verse peterselie
- peper
- Voor de saus:
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 ml slagroom
- 100 ml groentenbouillon
Zo maak je het:
Meng de pastabloem, het ei en een snufje zout met elkaar in de keukenmachine tot een zachte deegbal ontstaat.
Zet het deeg in de koelkast en begin met de vulling.
Doe de rivierkreeftjes in je blender of keukenmachine en hak ze heel fijn. Hak de peterselie en de rode ui ook erg fijn. Zet een bakpan op het vuur. Doe hier een scheutje olijfolie in. Zodra de olie heet is voeg je de ui toe. Laat de ui 2 minuten fruiten en voeg daarna de rivierkreeftjes en wat peper toe. Bak de rivierkreeftjes ongeveer 5 minuten. Voeg nu de peterselie toe (houd wat apart voor de garnering), roer alles goed door en haal de pan van het vuur.
Bestuif een stuk van je aanrecht met bloem en rol twee flinke lappen van je pastadeeg. Haal de lappen drie keer door de lasagnestand van je pastamachine, zorg dat de lappen breed genoeg zijn om de ravioli’s mee te maken. Zelf heb ik een raviolivorm waar ik meteen 12 ravioli’s in kan maken. Deze is echt ideaal en als je van plan bent om vaker ravioli te maken, zou ik je deze zeker aanraden. Bestuif de raviolivorm (indien nodig) met bloem en rol de eerste lap deeg hierover heen. Zorg dat de lap de vorm voldoende bedekt.
Vul de vormpjes met het rivierkreeftjes mengsel. Als ze allemaal gevuld zijn, leg je de tweede lap deeg eroverheen. Rol nu met de deegroller over de raviolivorm en zorg dat alle zijkantjes goed aan elkaar plakken. Haal voorzichtig de ravioli’s uit de vorm.
Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je wat zout en wat olijfolie toe. Daarna kunnen de ravioli’s in het kokende water. Ze moeten ongeveer 5 tot 6 minuten koken.
Zet een klein steelpannetje op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg het kerriepoeder toe en laat het 2 minuten fruiten. Voeg daarna de bouillon en de slagroom toe. Breng het sausje aan de kook en laat het 5 minuten koken.
Haal de ravioli ‘s uit het water, leg ze op een bordje en giet er een klein beetje saus overheen. Garneer met een beetje peterselie.
Smakelijk!
Laat een reactie achter