Heerlijke zachte puree met een vleugje blauwe kaas maar zeker niet te overheersend aanwezig.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 6 middelgrote aardappels
  • 50 gr gorgonzola
  • 15 gr verse tijm
  • klein beetje melk
  • verse peper

Zo maak je het:

Schil de aardappels, snijd deze klein en doe ze met een flinke hoeveelheid water in een pan. Zet de pan op het vuur en breng de aardappels aan de kook.
Haal de blaadjes tijm van de steeltjes. Zet een klein pannetje op het vuur. Smelt hierin de gorgonzola. Voeg de blaadjes tijm toe (houd er een paar apart voor de garnering). Roer goed door en haal het pannetje van het vuur.
Giet de na ongeveer 13 minuten koken af, althans als ze gaar zijn. Prik om te checken wel even met een vork in de aardappels om er zeker van te zijn dat dit zo is.
Stamp de aardappels fijn, voeg de kaassaus en wat peper toe en pureer de aardappels met een mixer tot een gladde puree, voeg indien nodig een klein beetje melk toe om de puree iets smeuïger te maken.
Serveer de puree met de blaadjes tijm eroverheen.