Puntpaprika’s zijn ontzettend gestegen op mijn favoriete ingrediëntenlijst. Ze zijn lekker zoet en fris en er zit vaak meer smaak aan (vind ik persoonlijk) dan bij normale paprika’s. Ik gebruik tegenwoordig dan ook eigenlijk alleen nog maar puntpaprika’s. Bij dit gerechtje vind ik het ook zo lekker dat ze een zoete tegenhanger vormen van de vulling, die vol en een beetje zwaar van smaak kan zijn en zo ook hoort in dit gerechtje. Hierdoor vormt dit echt een super goede combinatie. Het gerechtje is lekker als bijgerecht maar kan ook als voorgerechtje gebruikt worden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 puntpaprika’s
- 8 kastanjechampignons
- ½ rode peper
- 4 eetlepels ricotta
- verse peterselie
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- witte truffelolie
- olijfolie
Zo maak je het:
Hak de kastanjechampignons in kleine blokjes. Hak de rode peper fijn. Zet een kleine bakpan op het vuur en giet er een flinke scheut olie in. Zodra de olie heet is, voeg je de rode peper toe en laat je de peper een minuutje fruiten. Voeg daarna de kastanjechampignons toe. Laat deze een paar minuten bakken en roer ondertussen af en toe in de pan.
Hak de peterselie fijn. Voeg de helft van de peterselie toe aan de champignons. Blijf roeren tot de champignons goed doorbakken zijn. Voeg de ricotta toe en roer alles goed tot er een zachte paddestoelenmix ontstaan is. Voeg tenslotte een scheutje witte truffelolie toe. Zorg dat je niet teveel olie toevoegt, want de smaak kan erg sterk zijn. Voeg indien nodig een beetje zout en peper toe.
Haal de pan van het vuur. Snijd de puntpaprika’s in de lengte over de helft en haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit. Snijd ze nogmaals over de helft, maar nu in de breedte. Doe een beetje olie in een ovenschaal en leg de paprika’s erin. Vul de paprika’s met het paddestoelenmengsel. Strooi er de parmezaanse kaas en de tweede helft van de peterselie overheen.
Zet de paprika’s 15 min onder de grill.
Smakelijk!
Laat een reactie achter