Heerlijk vegetarisch gerechtje. Portobello is een heerlijke vleesvervanger en geeft veel verschillende combinatieopties zoals deze met spinazie en ricotta.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 portobellos
  • 200 gr verse spinazie
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels ricotta
  • verse pijnboompitten
  • tomatenpassata
  • 100 gr gemixte paddenstoelen
  • 1 knoflookteen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het steeltje uit de portobellos en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de rode peper fijn. Pel de knoflook, snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Snijd de spinazie en de paddenstoelen fijn. Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat olie en laat deze heet worden.

Voeg de fijngehakte paddenstoelen, de rode peper en uitgeperste knoflook toe. Bak een paar minuten. Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg zodra de spinazie geslonken is de ricotta toe. Roer goed en vul de portobellos met de spinazie.

Giet de tomatenpassata in de bodem van een ovenschaal. Giet er een scheutje olijfolie bij en bedek de bodem met de passata en olijfolie. Leg nu de portobello op de passata en bestrooi met pijnboompitten.

Zet de portobello 15 minuten in de oven.Serveer warm.