Heerlijk zacht toetje. Gemakkelijk te maken en erg leuk om te serveren.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 4 peren
  • kaneel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 50 gr bloem
  • 25 gr zachte boter
  • 30 gr suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Doe de peren met flink kaneel, een eetlepel basterdsuiker en een scheutje water in een pan. Zet de pan op een middelhoog vuur en wacht tot het kookt. Zodra alles kookt roer je het goed door en draai je het vuur zachter. Laat het mengsel rustig koken totdat de peren lekker zacht worden maar het nog geen moes is.

Maak ondertussen de crumble, zelf gebruik ik hier een keukenmachine voor maar dit kan ook met een handmixer. Doe de bloem, de boter en de suiker in de machine en mix het goed tot een kruimelig deeg.

Haal de peren van het vuur en verdeel ze over 1-persoons ovenschaaltjes. Verdeel de crumble over de peren zodat alles bedekt is. Zet de crumble ongeveer 25 minuten in de oven, laat een beetje afkoelen maar serveer nog lauwwarm.