Lekkere picknick-tip! Zalm doet het bij ons in de familie altijd goed; of het nu gebakken, gekookt of rauw voorgeschoteld wordt, de borden gaan altijd leeg. Dit is een simpel maar heerlijk fris zalm gerechtje. Ideaal om voor te bereiden en mee te nemen op een picknick in het bos.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gr farfalle pasta
- 200 gr gerookte zalm
- 1 rode ui
- verse dille
- 1 citroen
- 1 eetlepel crème fraîche
- verse zwarte peper
- olijfolie
Zo maak je het:
Zet een pan met water op het vuur om de pasta in te koken. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Snijd de zalm in kleine snippers. Hak de dille fijn en snipper de rode uit. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Zodra het water van de pasta kookt, kan de pasta erin.
Zet een bakpan op het vuur en doe hierin wat bakboter. Voeg de zalm toe en bak deze gelijkmatig lichtroze. Voeg het citroensap, de citroenrasp en de dille toe, roer goed en voeg de peper toe. Voeg als laatste de crème fraîche toe.
Giet de pasta af en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Doe er daarna de zalm en de rode ui bij, roer alles goed doorelkaar. Strooi er nog wat dille overheen. De pasta kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.
Smakelijk!
Laat een reactie achter