Tijd voor weer een lekkere pasta, fris en makkelijk en goed passend bij de opkomende lente!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gr pastabloem
- 2 eieren
- 250 gr kerstomaatjes
- 400 gr spinazie
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- olijfolie
- 100 gr ricotta
- peper en zout
- handje pijnboompitjes
Zo maak je het:
Zoals jullie inmiddels weten maak ik zelf altijd verse pasta maar je kan ook gebruik maken van gedroogde pasta of verse kant-en-klare pasta. Indien dit het geval is, bereidt dan de pasta zoals aangegeven is. Ik zal in het recept aangeven wanneer je de pasta kan koken en toevoegen.
Verwarm je grill voor. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zout overheen en zet de tomaatjes 15 min onder de grill.
Als je ook verse pasta maakt begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken. Indien je gedroogde pasta gebruikt, kan je deze meteen in het kokende water doen.
Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet ze 10 -15 minuten onder de grill.
Zorg dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.
Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.
Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan.
Snijd de spinazie wat kleiner. Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Laat de olie heet worden. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pel de knoflook. Snijd de knoflook over de helft en verwijder de wortel.
Doe de spinazie in de pan en roer goed totdat de spinazie slinkt. Voeg de citroenrasp, wat peper en zout toe en pers de knoflook uit in de pan. Blijf goed roeren. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe.
Zodra de pasta gaar is, giet deze af voeg je deze toe aan de spinazie. Roer de pasta er goed doorheen. Haal de tomaatjes uit de grill. Verdeel de pasta over de borden en voeg de tomaatjes en de ricotta toe. Strooi als laatste wat pijnboompitjes over de pasta. Serveer het gerecht meteen.
Laat een reactie achter