Deze pasta ziet er misschien niet heel erg aantrekkelijk en een beetje flets uit maar het is een heerlijke combinatie met de gerookte zalm, het beetje bittere van de witlof in een romige saus met nootmuskaat, dus ik zou zeker aanraden om het eens een keertje uit te proberen!
Ingrediënten voor 2 pers:
- 200 gr pasta bloem
- 2 eieren
- olijfolie
- 2 witlof stronken
- 150 gr gerookte zalm
- chiliflakes
- nootmuskaat
- parmezaanse kaas
- 1 citroen
- 200 ml kookroom
- zout en peper
Zo maak je het:
Zoals met al mijn pastagerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.
Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.
Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.
Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.
Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.
Snijd de witlof over de helft. Verwijder de wortel van de witlof. Snijd de witlof fijn. Snijd de zalm in dunne stukjes. Zet een bakpan op het vuur en verhit hier wat boter in. Voeg de zalm toe. Bak de zalm tot deze zachtroze is.
Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.
Voeg de witlof toe aan de zalm en pers het sap van ½ citroen hier bij uit. Voeg de kookroom toe en voeg hier wat chiliflakes en geraspte nootmuskaat aan toe. Laat alles even flink koken en voeg indien nodig wat zout en peper naar smaak toe.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door en laat de pasta de saus opnemen. Serveer met wat geraspte nootmuskaat, parmezaanse kaas en verse peper eroverheen.
Laat een reactie achter