Lekkere verse pasta met garnalen en een venkeltomatensaus! Heerlijk fris en smaakvol door de frisse anijstoevoeging van de venkel. Aanrader!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 400 gr garnalen
  • 1 venkelknol
  • 500 ml passata di pomodori
  • verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zeezout

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Snijd de venkel knol in dunne kleine plakjes.

Hak de basilicum en peterselie fijn. Pel de knoflook en snijd deze over de helft, verwijder de wortel. Pel indien nodig de garnalen.

Zet een steelpannetje op het vuur. Doe hierin wat olijf olie en laat deze heet worden. Voeg nu de ui, de venkel en een uitgesperste knoflook toe. Bak alles terwijl je regelmatig roert ongevee 10 minuten. Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Voeg nu de passata toe aan de venkel en breng aan de kook, laat 5 minuten koken. Zet een bakpan op het vuur. Voeg hier wat olijfolie aan toe en laat deze heet worden. Voeg de garnalen toe, bestrooi ze met wat peper, zout en een gedeelte van de peterselie. Bak de garnalen ongeveer 10 minuten.

Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

 

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.

Pureer nu de venkelsaus en voeg het citroensap, de citroenrasp en de fijngehakte peterselie toe. Breng nog even terug aan de kook en voeg wat peper toe voor de smaak.

Giet de pasta af als deze klaar is en verdeel deze over de borden. Verdeel de venkelsaus over de pasta en maak af met de garnalen. Strooi er als laatste wat fijngehakte basilicum overheen.