Verse pasta met courgettelinten en gerookte zalm. De extra bite komt van de chiliflakes en de ricotta voegt er een frisse smaak aan toe. Lekker en gemakkelijk!
Ingrediënten voor 2 pers:
- 200 gr gerookte zalm
- 1 limoen
- 1 courgette
- 200 gr pasta bloem
- 2 eieren
- 100 gr ricotta
- Verse peterselie
- Pijnboompitjes
- chiliflakes
- peper
- olijfolie
- zeezout
Zo maak je het:
Zoals met al mijn pasta gerechten, het recept is geschreven op verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.
Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.
Snijd de zalm in kleine snippers. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
Hak de peterselie fijn. Snijd dunne linten van de courgettte, zelf gebruik ik hier de mandoline voor maar je kan ook je dunschiller of kaasschaaf hiervoor gebruiken.
Doe de ricotta in een bakje, voeg hier wat peper, de helft van het limoensap en de helft van de limoenrasp aan toe. Roer goed.
Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.
Nu dat alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kan je de pasta bereiden.
Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.
Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.
Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.
Zet een bakpan op het vuur en doe hierin wat bakboter. Voeg na een minuutje de zalm toe en bak deze gelijkmatig lichtroze. Voeg de rest van het citroensap, de citroenrasp en peper toe, roer goed.
Zet een tweede pan op het vuur, voeg hier wat olie aan toe. Zodra de olie heet is, bak je hier de courgettelinten in. Voeg wat chiliflakes toe. Zodra de courgettelinten gaar zijn, voeg je hier de gekookte tagliatelli aan toe. Voeg ook 2 scheppen kookvocht van de pasta toe. Bak nog even op hoog vuur.
Haal nu alle pannen vanhet vuur. Leg de pasta-courgette mix op de borden. Schep hier de gebakken zalm overheen en verdeel de ricotta en de pijnboompitjes eroverheen. Strooi er als laatste wat verse peterselie overheen.
Serveren maar!
Laat een reactie achter