Heerlijk toetje! Lekkere frisse panna cotta met een zachte, warme blauwe bessen saus. Geniet ze!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 40 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 ml crème de cassis
  • 100 gr blauwe bessen
  • verse munt

Zo maak je het:

Zet een steelpan op het vuur en verhit hierin de slagroom. Laat de slagroom niet koken. Snijd ondertussen het vanillestokje open en doe het merg van het vanillestokje in de slagroom. Doe ook het stokje zelf in de pan. Voeg als laatste de suiker toe. Verwarm de slagroom zachtjes voor ongeveer 10 minuten.

Week ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer nogmaals goed tot de gelatine opgelost is. Verdeel de slagroom over de vormpjes en zet deze in de koelkast. Laat het toetje minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Haal de panna cotta uit de koelkast en laat het een beetje op kamertemperatuur komen.

Zet een kleine steelpan op het vuur, doe hierin de blauwe bessen en laat deze warm worden. Voeg de Crème de Cassis toe en breng deze kort aan de kook. Verdeel de warme bessen met wat saus over de panna cotta’s en maak af met een blaadje munt.

Serveer direct.