Vispakketje uit de oven. Gemakkelijk te maken en lekker afwisselend tegenover een gewoon gebakken visje. Zorg dat je lekkere pangafilets van de visboer haalt. Die smaken altijd een stukje beter dan die uit de supermarkt. Lekker lentegerechtje gecombineerd met een frisse risotto.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 pangafilets
  • gemixte cherrytomaten
  • zwarte olijven
  • pesto
  • 50 gr feta
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

Laat de oven (hetelucht) op 200 graden voorverwarmen. De pakketjes moeten 20 min in de oven. Dep de vissen goed droog. Scheur per vis een stuk aluminiumfolie af, dat aan alle zijden ongeveer 10 tot 15 cm groter is dan de vis (rechthoekig dus). Giet een flinke scheut olijfolie in het midden en leg de vis hierin. Zorg dat de gehele onderkant van de vis in de olijfolie ligt.

Strooi wat verse peper en zout over de vis. Snijd de tomaatjes in kwarten en de olijven in dunne plakjes. Verdeel eerst de tomaten en daarna de olijven  over de vissen. Breek de feta eroverheen en sprenkel er als laatste wat feta overheen.

Vouw het zilverfolie nu aan de lengtekant van de vis naar elkaar en rol het samen een stukje op. Niet te strak, er moet voldoende luchtruimte overblijven. Vouw ook de korte uiteinden in elkaar zodat alles goed dicht zit en niet kan lekken. Na 20 minuten is je vis zo gaar als boter, het is een simpel principe, maar erg lekker!

Deze vis is lekker bij een frisse risotto, zoals risotto met citroen of risotto met tomaat en basilicum.