Goed gevulde Aziatische surf en turf soep!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gr biefstuk
- 300 gr garnalen
- 1 knol paksoi
- 1 spitskool
- 1 puntpaprika
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 3 bosuitjes
- 1 limoen
- 1.5 liter kippenbouillon
- gedroogde uitjes
- 500 gr glasnoedels
- vissaus
- sojasaus
- verse gember
Zo maak je het:
Haal het bladgroen van de paksoi, snijd deze kleiner en houd dit apart, snijd de paksoi stronk in hapklare stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd het pepertje over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak het pepertje fijn. Hak de spitskool en de bosuitjes fijn.
Je kunt ook alvast een stukje van ongeveer 2 cm van de gember snijden en hier de schil vanaf halen, deze raspen we straks boven de pan. Haal vast het velletje van en de wortel uit de knoflook.
Snijd alvast de biefstuk in kleine hapklare stukjes.
Zet 4 pannen klaar, eentje voor de soep, eentje voor de noedels en twee bakpannen voor de biefstuk en de garnalen.
Doe wat olie in 3 pannen en flink wat water in de vierde. Begin met het bakken van de knoflook, de rode peper en de gember in de pan voor de soep. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Voeg beide toe aan de pan. Bak dit geheel ongeveer 3 minuten voordat je de harde stukjes van de paksoi en de paprika toevoegd. Bak nogmaals 3 minuten en voeg 1.5 liter water en de kippenbouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.
Verwarm de pannen voor de biefstuk en garnalen, doe beide in de pannen zodra ze heet zijn, voeg wat peper toe en verwarm op hoog vuur. Haal de biefstukreepjes uit de pan na 2 a 3 minuten op beide kanten gebakken en vouw nog even in een stukje aluminium folie.
Laat de garnalen op zacht vuur doorbakken.
Breng het water voor de noedels aan de kook. Check ook het water voor de soep. Als dit kookt voeg je de spitskool en de gesneden bladeren van de paksoi toe.
Breng terug aan de kook. Kook nu de noedels klaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Proef de soep en voeg naar smaak vissaus en sojasaus toe.
Begin met het klaarzetten van de borden. Zodra de noedels klaar zijn giet je ze af. Doe een schepje noedels in de borden, verdeel ook de biefstukreepjes, de garnalen, wat gebakken uitjes en bosui ringetjes over de borden.
Maar af door de soep in de borden te scheppen.
Laat een reactie achter