Voorgerechtje met asperges op een niet-traditionele manier maar met een van de populairste ingrediënten van tegenwoordig. Het recept is geschreven als voorgerechtje, natuurlijk kan je dit ook serveren als volledige maaltijd, dan hoef je alleen de aantallen enigzins aan te passen. Goede combinatie met het pittige van de garnalen, het zachte romige van de avocado en de typische smaak van asperge.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 asperges
  • 4 garnalen
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 limoen
  • peper en zout

Zo maak je het:

Asperges hoeven niet zo heel lang te koken, ze moeten natuurlijk ook een beetje knapperig blijven. Asperges kan je tegenwoordig zowel geschild als ongeschild krijgen, dit doet niks af aan de kwaliteit maar is wel gemakkelijker natuurlijk. Als je de asperges ongeschild gekocht heb, snijd dan het onderste stukje eraf en schil ze met een kaasschaaf of een dunschiller. Doe ze in een pan met water, het liefste een pan waarin ze plat kunnen liggen.

Zet de asperges op, zodra het water van de asperges kookt, laat je ze 5 minuten koken. Giet ze daarna niet af maar laat ze nog 5 – 10 minuten in het hete kookvocht staan (met de deksel op de pan).

Zet ook een koekenpan op het vuur. Doe hierin wat bakboter. Voeg de garnalen toe. Bak de garnalen op gemiddeld hoog vuur 5-10 minuten. Strooi er flink peper overheen.

Snijd de avocado in de lengte over de helft. Haal de pit eruit en schep beide helften leeg. Ik gebruik altijd de staafmixer om de avocado te pureren maar je kan dit ook met een vork met de hand doen. Doe het vruchtvlees in een schaal om te pureren. Pers de limoen uit. Voeg de crème fraîche en de limoen toe aan de avocado. Voeg nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Giet de asperges af. Maak nu de bordjes op. Begin met een flinke schep avcoadocrème, smeer deze enigzins uit. Leg 3 asperges bovenop de avocadocrème en garneer met 2 garnalen.