Mooie dunne filetlapjes smakelijk gevuld met boursin knoflook en kruiden en puntpaprika. Heerlijk ’s avonds bij je frietjes en salade of bij een zachte risotto.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 dunne kipfiletjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 potje boursin cuisine knoflook en kruiden
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • zout en peper
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het voorbereiden van de kip. Maak de kipfilets schoon en zorg dat het mooie vlakke filets van maximaal 1 cm dik zijn. Leg ze plat op een plank. Smeer de filets in met wat olijfolie, zout en peper. Masseer dit in de filets. Doe hetzelfde voor de andere kant van de filets.

Schep er een eetlepel boursin cuisine op en smeer dit uit over de kip. Zorg ervoor dat de randjes vrij blijven.

Snijd de puntpaprika in hele dunne reepjes en snijd deze over de helft zodat ze net een stukje korter zijn dan de kipfilet. Leg de reepjes paprika op de kip. Strooi er wat vers gehakte peterselie overheen.

Rol het filetlapje op en prik er wat houten prikkers in om het vlees goed bij elkaar te houden. Zet een bakpan met een klein beetje boter op het vuur. Bak de filetrolletjes ongeveer 5 minuten, zorg dat alle kanten goed gebakken zijn.

Doe de rolletjes nu in een ovenschaal en zet ze 8 – 10 minuten in de oven, afhangend van de dikte van de filets.