Omdat het zo koud en grijs is buiten, moeten we de gezelligheid zelf verzorgen. Hierbij een receptje voor wat gezelligheid en warmte op tafel. Het is gemakkelijk, snel en erg lekker. Je kunt het eventueel ook variëren door in plaats van kip een wat steviger visje te gebruiken, zoals zeebaars of tilapia.

Kip-mozzarella
30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 250 ml passata di pomodori
  • 1 bol buffelmozzarella
  • een handvol pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de peterselie en tijm fijn. Doe deze in een mengkom. Voeg de passata hieraan toe. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit, pers de knoflook uit boven de mengkom. Meng nu alles door elkaar.
Zet een ovenschaal klaar waarin alle kipfilets naast elkaar passen. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Verwijder indien nodig de spiertjes van de kipfilets en snijd de kipfilets zo dat de plat op de bodem van de ovenschaal passen. Strooi wat zout en peper over de kipfilets. Smeer de bovenkant van de kipfilets in met de tomatensaus. Zorg dat de saus de gehele bovenkant van de kip bedekt.

Snijd de mozzarella in dunne plakken en bedek de kipfilet met tomatensaus met wat plakjes mozzarella.
Hak de pijnboompitjes een beetje klein en strooi deze over de mozzarella. Strooi er tenslotte nog wat peper overheen.

Zet de kipfilets 20 minuten in de oven.

Smakelijk!