Kerstgerechten

Je bent hier:/Kerstgerechten
11 12, 2020

Crème brûlée met speculaas

11 december 2020|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: |0 reacties

Heb je nog wat Sinterklaas speculaas over? Geen probleem, dit toetje lost dat probleem voor je op! Een heerlijke crème brûlée met speculaas. Gemakkelijk om te maken en daarna 1 uur oventijd.

10 12, 2020

Zalm – Komkommerrolletje

10 december 2020|Categories: Kerstgerechten, Tapa's|Tags: , |0 reacties

Heerlijk frisse snack met gerookte zalm en komkommer en een zachte mosterd, kruidenvulling. Topper voor je hapjestafel met Oud & Nieuw of als amuse tijdens Kerst.

9 12, 2020

Arancini (risottoballetjes) met truffel

9 december 2020|Categories: Bijgerechten, Kerstgerechten, Tapa's|Tags: , |0 reacties

Arancini zijn Siciliaanse risottoballetjes. Oorspronkelijk vind je ze vaak gevuld met mozarella en tomatensaus maar je kan er ontzettend goed mee variëren. Deze balletjes met een vulling van truffel en parmezaanse kaas zijn een heerlijke toevoeging aan je kerstdiner, of gewoon voor elke andere avond!

8 12, 2020

Stroopwafel trifle

8 december 2020|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: , , , |0 reacties

Heerlijke trifle met een Nederlans tintje; een laagje stroopwafel en appel-perenmoes. De trifle is makkelijk te maken maar kost wel wat wacht- en bereidingstijd.

7 12, 2020

Lamsrack met kruidenolie

7 december 2020|Categories: Kerstgerechten, Vleesgerechten|Tags: , |0 reacties

Heerlijke lamsrack gemarineerd in rode wijn, rozemarijn en knoflook geserveerd met een zachte saffraanrisotto en romanesco. Laat de bereidingstijd je niet afschrikken. Het marineren kost de meeste tijd maar zorgt er ook voor dat het vlees heerlijk mals is en daarna is het voornamelijk tijd dat het lamsrack in de oven ligt.

6 12, 2020

Vegetarische Wellington

6 december 2020|Categories: Kerstgerechten, Vegetarisch|Tags: , , |0 reacties

Briljante vegetarische versie van de echte Kerstklassieker: Beef Wellington. Deze versie met paddenstoelen en truffel is net zo bijzonder en doet volkomen recht aan de vegetarische kersttafel. Trouwens, hij is gegarandeerd ook lekker op elke andere dag! ;)

5 12, 2020

Basilicumijs

5 december 2020|Categories: Kerstgerechten, Tapa's, Vegetarisch|Tags: , |0 reacties

Basilicumijs, heerlijk als toetje maar nog beter als frisse onderbreking van een zware maaltijd. Serveer als amuse tussen de gerechten door met een blaadje basilicum en een reepje tomaat of serveer als tussengerecht met zoete tomaatjes gegrild in balsamico en ahornsiroop.

30 11, 2020

Peer en Gorgonzola ravioli’s

30 november 2020|Categories: Kerstgerechten, Pastagerechten, Tapa's, Vegetarisch|Tags: , , |0 reacties

Heerlijk verse homemade ravioli's met een zoete peren in combinatie met pittige blauwe kaas vulling omringt door een zachte, romige parmezaanse kaassaus. Het perfecte winterse comfortfood!

29 11, 2020

Rivierkreeftjes amuse

29 november 2020|Categories: Kerstgerechten, Tapa's, Visgerechten|Tags: , |0 reacties

Frisse en snelle amuse met heerlijke rivierkreeftjes en een komkommer met een zuurtje. Deze amuse kan je goed al ruim voor het serveren bereiden.

27 11, 2020

Carpaccio-truffel bonbon

27 november 2020|Categories: Kerstgerechten, Tapa's, Vleesgerechten|Tags: , |1 reactie

Heerlijke amuse van carpaccio met roomkaas en truffelvulling. Gemakkelijk om te maken. Je kan deze amuses ook een dag van te voren klaarmaken. Leg ze dan een kwartier voor het serveren uit de koelkast.