Crème brûlée met speculaas
Heb je nog wat Sinterklaas speculaas over? Geen probleem, dit toetje lost dat probleem voor je op! Een heerlijke crème brûlée met speculaas. Gemakkelijk om te maken en daarna 1 uur oventijd.
Heb je nog wat Sinterklaas speculaas over? Geen probleem, dit toetje lost dat probleem voor je op! Een heerlijke crème brûlée met speculaas. Gemakkelijk om te maken en daarna 1 uur oventijd.
Heerlijk frisse snack met gerookte zalm en komkommer en een zachte mosterd, kruidenvulling. Topper voor je hapjestafel met Oud & Nieuw of als amuse tijdens Kerst.
Arancini zijn Siciliaanse risottoballetjes. Oorspronkelijk vind je ze vaak gevuld met mozarella en tomatensaus maar je kan er ontzettend goed mee variëren. Deze balletjes met een vulling van truffel en parmezaanse kaas zijn een heerlijke toevoeging aan je kerstdiner, of gewoon voor elke andere avond!
Heerlijke trifle met een Nederlans tintje; een laagje stroopwafel en appel-perenmoes. De trifle is makkelijk te maken maar kost wel wat wacht- en bereidingstijd.
Heerlijke lamsrack gemarineerd in rode wijn, rozemarijn en knoflook geserveerd met een zachte saffraanrisotto en romanesco. Laat de bereidingstijd je niet afschrikken. Het marineren kost de meeste tijd maar zorgt er ook voor dat het vlees heerlijk mals is en daarna is het voornamelijk tijd dat het lamsrack in de oven ligt.
Briljante vegetarische versie van de echte Kerstklassieker: Beef Wellington. Deze versie met paddenstoelen en truffel is net zo bijzonder en doet volkomen recht aan de vegetarische kersttafel. Trouwens, hij is gegarandeerd ook lekker op elke andere dag! ;)
Basilicumijs, heerlijk als toetje maar nog beter als frisse onderbreking van een zware maaltijd. Serveer als amuse tussen de gerechten door met een blaadje basilicum en een reepje tomaat of serveer als tussengerecht met zoete tomaatjes gegrild in balsamico en ahornsiroop.
Heerlijk verse homemade ravioli's met een zoete peren in combinatie met pittige blauwe kaas vulling omringt door een zachte, romige parmezaanse kaassaus. Het perfecte winterse comfortfood!
Frisse en snelle amuse met heerlijke rivierkreeftjes en een komkommer met een zuurtje. Deze amuse kan je goed al ruim voor het serveren bereiden.
Heerlijke amuse van carpaccio met roomkaas en truffelvulling. Gemakkelijk om te maken. Je kan deze amuses ook een dag van te voren klaarmaken. Leg ze dan een kwartier voor het serveren uit de koelkast.